Jonge Bestuursleden gezocht

Het organiseren van sociale activiteiten voor en door jongeren uit de wijk Soesterkwartier, waarbij het behoud van de locatie De Reset voorop staat. Dat is het plan dat 3 jaar geleden is ingezet. Het voorlopige hoogtepunt daarvan is de oprichting van de Stichting die deze doelen ook zo benoemd.

Na drie jaar hard werken, waarbij niet alleen de stichting is opgericht maar ook de locatie zelf is opgeknapt, komt de tijd dat de stichting ook echt door jongeren mag en kan worden bestuurd. Het spreekwoordelijke bedje is opgemaakt, met 2 grote vaste huurders en 3 wijkinitiatieven die op meerdere momenten in de week de locatie gebruiken is er nog ruimte genoeg voor andere activiteiten.
Met dit in gedachten heeft de voorzitter aangekondigd om per 1 januari het stokje te willen overdragen. Daarvoor zijn we op zoek naar jongeren in de leeftijd van 18-24 jaar uit de wijk Soesterkwartier. Ben jij bereid om minstens 1 keer per maand samen met andere bestuurders na te denken over de uitdagingen die komen? Meld je dan via jongerencentrum.reset@gmail.com

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Openstelling van de Reset

Het openhouden van het ontmoetingscentrum De Reset is een stuk zekerder geworden. Met de komst op 1 december van de cursus LeOn (Leren & Ontwikkelen) naar de locatie heeft de Reset de financiële armslag om het gebouw open te houden.

Naast Amerpoort zijn ook de bekende box trainingen van Bumaye (Marlon) en de weerbaarheidstrainingen van Brian geeft de Reset sinds kort ook onderdak aan een groep gelovige jongeren en de moeders van de Magneet. Alles bij elkaar zorgen deze en de nog in te vullen inloop openstelling ervoor dat de begroting voor 2021 rond is.

Maar eerst gaan we werken aan een geweldig oudejaars feest (afhankelijk van de corona regels van dat moment). Zodat iedereen de opgeknapte locatie kan zien. Meer informatie hierover volgt hopelijk snel op onze website www.resetamersfoort.nl

Het bestuur verwacht dan ook dat 2021 een mooi jaar wordt met veel ontmoetingen voor jong en oud.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Stichting Reset gaat van start

Op zeventien september tweeduizend twintig om elf uur vijftien is onder toeziend oog van Notaris mr. E.J. Veldjesgraaf in Woudenberg de oprichting van de Stichting Reset een feit geworden.

De stichting heeft ten doel gesteld om het Reset gebouw te behouden voor de wijk en zijn jeugdige bewoners. In de doelen van de stichting is dit duidelijk omschreven (lees hier).
Met de benoemingen van Jan Slagter als secretaris, Robert Dijkstra als penningmeester en Jan-Herman Koller als voorzitter is een start gemaakt aan een nieuwe organisatie in de wijk. “Ja, wij horen niet tot de doelgroep. We zien onszelf dan ook meer als de starter van een organisatie die we graag overdragen aan jongeren in de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar.”, aldus Jan-Herman Koller. “Daarbij richten we ons in het bijzonder op de jongeren uit de Bomen- en Bloemenbuurt”.

In de voorbereidingen, die in januari al begonnen, zijn er al veel zaken opgepakt. Denk daarbij aan het schilderen van de grote zaal. Maar ook de website www.resetamersfoort.nl valt hier onder. De stichting zoekt op alle aspecten jongeren die hier actief in zijn. Dat doen ze in eerste plaats samen met Linda Blokpoel, jongerenwerker bij InDeBuurt033.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Resetamersfoort.nl is live

Met de overname van de reset door de bewoners uit het Soesterkwartier is er een stap gemaakt voor het openhouden van de lokatie. Om er voor te zorgen dat iedereen weet wanneer er een zaal voor hem of haar beschikbaar is hebben we een online agenda gemaakt. Kijk hier ook voor de open activiteiten die we hebben.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Home

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen